Welkom in onze pershoek! Pershoek

Hier vindt u al onze officiële persberichten, links naar interessante blogposts, websites en alle andere nieuws heet van de naald. Neem af en toe een kijkje in onze pershoek om te zien of er geen nieuwe projecten op stapel staan of interessante nieuwtjes te ontdekken zijn.

Vragen in verband met het opsturen van beeldmateriaal en andere algemene persgerelateerde vragen kunnen gestuurd worden naar pers@alke.be.

Journalisten kunnen zich onderaan de pagina inschrijven om automatisch op de hoogte gehouden te worden wanneer er nieuws te rapen valt. Het vergt maar enkele seconden om het onderstaande formulier in te vullen en zo nooit meer iets te missen.

ALKE ME2 Mirror, de eerste spiegel die tegelijk voor en achter toont

ALKE ME2 Mirror, de eerste spiegel die tegelijk voor en achter toont

Februari 2015

Belgische specialisten tekenen voor wereldprimeur!

We maken in de badkamer al eens rare kronkels om toch maar ons achterhoofd, onze nek of rug te bereiken. Het nieuwe spiegelconcept van Alke toont tegelijk voor en achter en rekent dus af met onze belangrijkste fysieke beperkingen. Een Belgische innovatie van wereldformaat. Alke brengt het concept uit onder de naam ME2 Mirror en zet hiermee een gigantische stap voorwaarts op het vlak van gebruiksvriendelijkheid. Je haar stijlen, nekhaar scheren, een ketting omdoen,... het kan nu zonder enige moeite: puur badkamercomfort!

Het nieuwe spiegelconcept ME2 is het concrete resultaat van vier jaar intensieve samenwerking tussen twee Belgische familiebedrijven, zegt directeur van Alke, Koen De Keyzer. "Het begon met een gesprek over de spiegel van de toekomst. We hebben met tal van experts en gebruikers samengezeten. En we hebben verschillende prototypes ontwikkeld op basis van het zogeheten User Centered Design: de gebruiker als uitgangspunt."

Lees op onze blog - Download het volledige persbericht - Download afbeeldingen

Bezoek de miniwebsite van onze ME2-Mirror »

ALKE Monochrome System, design by Alain Berteau

ALKE Monochrome System, design by Alain Berteau

Eindelijk: een kast die verrast!

Nieuwe technieken, nieuwe materialen en een vormgeving die ook buiten de badkamer niet zou misstaan. De Monochrome van ALKE kleurt niet buiten de lijntjes, hij verzet de lijntjes!

Vergeet dat eeuwige witte meubel en die saaie wastafel. Deze nieuwkomer is minimalistisch en gebruiksvriendelijk. Een ontwerp van Alain Berteau in het kader van het traject 5x5 van Designregio Kortrijk. Getekend voor de woning van morgen.

Geen muren maar open ruimtes, zo leven we morgen. In woningen met een badkamer die uitgeeft op de slaapkamer of dressing, een badkamer die stijlvol is ingericht. Niet met de zoveelste kast-wastafel-combinatie, maar met een meubel met een sterk karakter. "We wilden af van die stereotype vormgeving. Het moest iets worden dat even goed in de woonkamer past", zegt ontwerper Alain Berteau.

Lees meer op onze blog - Download het volledige persbericht - Download afbeeldingen

Bezoek de website van Alain Berteau Designworks »

De Smart Mirror maakt van uw badkamer een comfortabele lounge, powered by Group De Keyzer

De Smart Mirror maakt van uw badkamer een comfortabele lounge, powered by Group De Keyzer

Op en top Belgisch vakmanschap

Koppel eens een iPhone aan uw spiegel. Baden met uw favoriete muziek zorgt voor een bruisende start. Dat weet ook badkamerspecialist Alke, die uitpakt met een multifunctionele wellness-kast: de Smart Mirror.

Naast de heldere sound van uw radio, smartphone of mp3-speler heeft de kast ook een klok, een temperatuursensor en een milieuvriendelijke sfeer- en taakverlichting aan boord. Aangedampte spiegels? Vergeet het. Automatische spiegelverwarming zorgt te allen tijde voor een helder oppervlak. Voor nog meer comfort is er als optie ook een in de vloer weggewerkte weegschaal.

Badkamers staan meer dan ooit in het teken van relaxatie. Maar aangepaste meubels zijn een zeldzaamheid, zeggen zaakvoerders Koen en Mieke De Keyzer.

Lees meer op onze blog - Download het volledige persbericht - Download afbeeldingen

Bezoek de miniwebsite van de ALKE Smart Mirror »

Download beeldmateriaal van onze noviteiten

Download beeldmateriaal van onze noviteiten

U wil een artikel maken over één van onze noviteiten. Of u bent gewoon op zoek naar beeldmateriaal om uw publicaties te versterken. Hier vindt u alle beeldmateriaal van onze noviteiten in hoge resolutie, goed voor druk.

U kan deze beelden uiteraard ook gebruiken voor gebruik op internet.

Ga naar de downloadpagina »

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief met persnieuws

 

Naam: (*)
E-mail: (*)
Organisatie: (*)