Alke

Onderhoudstips voor een natuurstenen wastafel

Vóór gebruik, wrijf de natuurstenen wastafel in met olijfolie voor extra bescherming.

 

Natuursteen is poreus. Dit betekent dat ze gevoelig is voor bevlekking. Vandaar, reinig onmiddellijk na het morsen, houd het oppervlak stofvrij, sta niet toe dat vervuiling zich ophoopt (make-up, water, etc.), spoel de wastafel na gebruik grondig met water en wrijf droog met een zachte doek.


Zuren en alkali vernietigen de glanzende toplaag. Volgende zaken mogen absoluut niet gebruikt worden: zuurhoudende toilet- en tegelreinigers, ammoniak, schurende reinigingsmiddelen of pasta, azijn, alcohol, ruitenreinigers, schuursponsjes, staalwol, citroen.

Natuursteen is niet bestand tegen alle soorten vlekken en krassen. Een waterafstotende sealer gaat het binnendringen van vloeistoffen tegen. Dit betekent niet dat het blad hierdoor volledig beschermd wordt. De enige echte beschermlaag is de gepolierde toplaag van het blad. Het is daarom raadzaam om minstens 1 keer per jaar het steenoppervlak te beschermen met een professionele sealer. U kunt deze aankopen bij een doe-het-zelfzaak. Volg de instructies van de fabrikant.

 

Productinfo natuursteen