Alke

Onderhoud

07-06-2018

Onderhoudstips voor een mineraalmarmeren wastafel

 

De wastafel in mineraalmarmer moet tot hij volledig is uitgehard, een maand lang met zorg behandeld worden. Het schoonmaken van het blad gebeurt met water en zeep. U mag nooit een schoonmaakproduct gebruiken dat schuurmiddelen bevat.

 

Het blad moet beschermd worden tegen zuren, wc-reinigers, ontstoppingsmiddelen, haarkleurspoelingen en chloor.

 

Door het wastafelblad in mineraalmarmer regelmatig met een autowas in te wrijven, wordt het blad gepolijst en kunnen kleine krasjes verdwijnen. Bovendien verbetert u hierdoor de waterafstotende werking van de bovenlaag.

Mocht de afvoer bij de wastafel verstopt zijn gebruik dan bij voorkeur een ontstopper. Gebruik geen zuur- of alkalihoudende ontstoppingsmiddelen.

Vermijd gebruik van te heet water. Water boven 60 °C veroorzaakt bij langdurig gebruik haarscheuren!

Productinfo mineraalmarmer

 

07-06-2018

Onderhoudstips voor een keramische wastafel

Reinig de wastafel van keramiek met een zachte doek en klaar water. Gebruik geen schurende schoonmaakmiddelen!

 

Vermijd gebruik van te heet water. Hierdoor kan de glazuurlaag barsten! Krassen veroorzaakt door metalen voorwerpen bijv. een ring, kunnen met een sanitairgum verwijderd worden.

 

Laat tandpasta met amine-fluoride niet indringen in de wastafel. Maak die plek onmiddellijk schoon.

 

Hardnekkige vlekken en kalkafzettingen kunnen verwijderd worden met azijnreinigers.

 

Productinfo keramiek

07-06-2018

Onderhoudstips voor een natuurstenen wastafel

Vóór gebruik, wrijf de natuurstenen wastafel in met olijfolie voor extra bescherming.

 

Natuursteen is poreus. Dit betekent dat ze gevoelig is voor bevlekking. Vandaar, reinig onmiddellijk na het morsen, houd het oppervlak stofvrij, sta niet toe dat vervuiling zich ophoopt (make-up, water, etc.), spoel de wastafel na gebruik grondig met water en wrijf droog met een zachte doek.


Zuren en alkali vernietigen de glanzende toplaag. Volgende zaken mogen absoluut niet gebruikt worden: zuurhoudende toilet- en tegelreinigers, ammoniak, schurende reinigingsmiddelen of pasta, azijn, alcohol, ruitenreinigers, schuursponsjes, staalwol, citroen.

Natuursteen is niet bestand tegen alle soorten vlekken en krassen. Een waterafstotende sealer gaat het binnendringen van vloeistoffen tegen. Dit betekent niet dat het blad hierdoor volledig beschermd wordt. De enige echte beschermlaag is de gepolierde toplaag van het blad. Het is daarom raadzaam om minstens 1 keer per jaar het steenoppervlak te beschermen met een professionele sealer. U kunt deze aankopen bij een doe-het-zelfzaak. Volg de instructies van de fabrikant.

 

Productinfo natuursteen

07-06-2018

Onderhoudstips voor een solid surface wastafel

Veeg uw blad in solid surface dagelijks af met een vochtige doek en de gebruikelijke, zachte schoonmaakmiddelen.

Verwijder vuil en vlekken onmiddellijk.

 

Verwijder lijm- en kitresten die mogelijk bij installatie op uw blad terecht zijn gekomen, onmiddellijk met terpentijn of aceton en maak het blad daarna onmiddellijk schoon.

Kalkvlekken kunt u het best verwijderen met schoonmaakazijn of een kalkverwijderaar overeenkomstig de aanwijzingen op de verpakking.

 

Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen zoals chloor, ovenreinigers of gootsteenontstoppers.

 

Hardnekkige vlekken kunt u verwijderen met een schuursponsje en een schurend reinigingsmiddel (CIF). Zo behoudt u ook de oorspronkelijke glans van het materiaal.

Zware voorwerpen kunnen door het schuiven krassen veroorzaken.

 

Gebruikssporen of krassen in het oppervlak kunnen met behulp van een schuurmiddel of een fijne pannenspons (scotch Brite) verwijderd worden. Om glansverschillen of schakeringen te vermijden, wordt in dit geval best het totale oppervlak behandeld. Bij grotere schade of barsten is een omwerking mogelijk die geen sporen nalaat. Dat moet echter door geschoold personeel uitgevoerd worden.

 

Productinfo solid surface